„Шоковата доктрина” от Нейоми Клайн



Представяне на книгата „Шоковата доктрина” от Нейоми Клайн на 31 март от 19:00ч. в THE FRIDGE.
Книгата ще бъде представена от част от екипа от преводачи. След това събитието ще продължи с музика и неформални дискусии.
Очаквайте скоро програмата за 2ри април, когато ще бъде прожектирана поредица филми, тематично свързани с „Шоковата доктрина”.
Нейоми Клайн е сред най-популярните лица на глобалното движение за социална справедливост, добило световна популярност покрай протестите срещу Световната търговска организация през 1999 г. в Сиатъл. Авторката е позната у нас с другите си две книги. В първата от тях – „Без лого“ – тя се фокусира върху феномените на рекламната индустрия и консуматорската култура в развитите страни, както и върху експлоататорските фабрики в Югоизточна Азия. „Без лого“ се превръща в настолна книга за алтерглобалисткото движение. Втората й книга – „Огради и прозорци“ – е сборник от текстове, отразяващи големите интернационални протести против организациите, които поддържат корпоративната глобализация. По думите на авторката тази книга е от фронтовата линия на дебата за това каква глобализация искаме – на корпорациите или на хората. Нейоми Клайн не се страхува да застане на страната на хората.
„Шоковата доктрина“ е най-новата и определено най-добрата й книга – резултат от дългогодишно задълбочено проучване, превъзхождащо немалко научни текстове. Това е журналистическо изследване, разказващо на достъпен език историята на идеологията, която през последните десетилетия определя живота на всички ни.

Популярни публикации

Представена публикация

МУЛТИПОЛИС - ОБРАЗИТЕ НА ГРАДА +++ СЕЛЕКТИРАНИ УЧАСТНИЦИ +++