„Прегърни ме” изложба


Час
27 декември 2010 г. в 18:30 до 22.00                                                                         

МястоThe fridge
ул.Овче поле 122

Те са деца от дом. Но скоро ще го напуснат. И вече няма да имат дом. Няма да имат и професия. Най-малко ще имат самочувствие. Ще имат ли тогава бъдеще? Ателието е мястото на техния „нов живот”... Защото там се учат да създават красиви неща. Учат се да шият, да рисуват, да тъкат. Да правят парцалени кукли и копринени ангели. Учат се да могат. А също да си вярват. Учат се да имат бъдеще. Ателие „Прегърни ме”. Да дадем живот на те......хния красив свят!

Средствата от изложбата ще бъдат реинвестирани в ателието, което те толкова много обичат. Така ще дадем шанс на повече деца да посещават нашите курсове. Проектът си поставя и друга цел - чрез широка медийна кампания да направи гражданското общество по-съпричастно към проблемите на младежите и възможностите за тяхната адекватна социализация.

Уменията, които придобиват при посещенията в ателието - опитност и сръчност в шиенето, тъкането, рисуването и различни приложни практики са трайни и спомагат за развиването на творческото мислене, биха могли да определят професионалната ориентация на много от младите хора. Тази идея би могла да се и така да я насочи и към други специализирани институции за младежи в страната. Вече сме в преговори с няколко от домовете в гр. Русе, Враца и Пловдив, където посрещнаха идеята ни с много интерес и ентусиазъм.

Популярни публикации

Представена публикация

МУЛТИПОЛИС - ОБРАЗИТЕ НА ГРАДА +++ СЕЛЕКТИРАНИ УЧАСТНИЦИ +++