Четенето на годината!


17.09.09 от 20.00 часа
Тhe Fridge
Овче поле 122, София

Авторите:

Богдан Русев (р. 1975) – работи като журналист. Бил е главен редактор на списанията „Егоист” и „Една седмица в София” и криейтив директор на рекламните агенции „Огилви” и „Демнер, Мерличек & Бергман”. В момента е главен редактор на „Капитал Light”.
Автор на сборниците с разкази „Електрочакра” и „Вълшебна нощ”, детската книга „12 приказки от Белегаст”, романите „Ела при мен” и „Къщата”. Негови книги са излизали в издателствата „Сиела”, „Обсидиан” и „Симолини”. Занимава се и с драматугия и кино сценарии.
Радослав Парушев (р. 1975) работи като адвокат в областта на защитата на интелектуалната собственост. Съосновател на литературната група „Бърза Литература”.
Автор на сборниците с разкази „Никоганебъдинещастен” и „Project Gigamono” и на романите „Преследване” и “Project Dostoevski”. Пише поезия и сценарии за киното. Издавал е в издателствата „Сиела” и „Жанет 45”.
Васил Георгиев (р. 1975) работи като корпоративен адвокат. Без съмнение най-успешният литературен дебютант за 2009 година със сборника разкази „Будистки плаж” („Жанет 45”), преиздаден няколко месеца след премиерата си.

Планираната проява:

Литературно четене
(60-70) минути от „класически” тип – всеки от авторите и/или подбрани от тях актьори четат пред публика избрани, увлекателни откъси от книгите си. Не се предвиждат никакви лиготии и провокации към добрия вкус, никакъв постмодернистичен акционизъм. Отделните „парчета” текст се редуват с музикални ефекти и паузи. Съчетава се концептуалното пространство на The Fridge с модерна градска проза и модерна музика – неща, които например в Берлин се случват по 10-20 всяка вечер, но по отношение на София са относителна рядкост.


После- jazzy, soulfull и deep house парти от dj nika4a!
Накрая всички се разотиват с преизпълнени сърца и с по некоя и друга закупена книжка.





Популярни публикации

Представена публикация

МУЛТИПОЛИС - ОБРАЗИТЕ НА ГРАДА +++ СЕЛЕКТИРАНИ УЧАСТНИЦИ +++